Полицията разследва смъртта на родилка, докарана в тежко състояние от частна болница в Майчин дом

1505
Полицията разследва смъртта на родилка, докарана в тежко състояние от частна болница в Майчин дом

В приложените реанимационни действия са участвали всички национални консултанти по “Акушерство и гинекология” и “Реанимация и анестезия”

Полицията в София изяснява случай на смърт на 27-годишна жена в болница "Майчин дом". Жената е починала преди дни след раждане, като роднините ѝ твърдят, че към момента нямат никаква информация за причините за смъртта. Младата жена е била на лечение допреди дни в частна гинекологична болница в София, но оттам са я премесили в "Майчин дом" заради двустранна бронхопневмония.

В момента екипи на 4-то РПУ изясняват какво точно се е случило и каква точно е причината за смъртта на младата жена. По-късно "Майчин дом" излезе със съобщение до медиите, в което се казва, че 27-годишна родилка постъпва в “Майчин дом” на 23 октомври в 8 вечерта в критично състояние. Тя е изпратена с талон от Болница “Д-р Щерев”, където е следена цялата й бременност до този момент.

Консилиум от водещите специалисти в “Майчин дом” установява диагноза HELLP синдром – най-тежкото усложнение, което може да настъпи по време на бременност. Пристъпва се към операция веднага след приемането на жената. Бебето е родено живо и спасено. В момента състоянието му е стабилизирано и се намира в интензивното отделение на Неонатологията. Борбата за живота на майката продължава във всички часове до 14.40 на 24 октомври.

В приложените реанимационни действия са участвали всички национални консултанти по “Акушерство и гинекология” и “Реанимация и анестезия”. За съжаление, организмът на родилката отказва да реагира на проведените реанимационни мероприятия и настъпва полиорганна недостатъчна и срив в жизнените показатели. Болница “Майчин дом” е подала сигнал за случая в “Изпълнителната агенция по медицински одит”, за да започне разследване и е информирала ръководството на Министерство на здравеопазване. 

Добави коментар