Показания за секцио

2153
Показания за секцио

Операцията се прави само по лекарство предписание

Цезаровото сечение е коремна операция, която се прави само по лекарство предписание. Ако такива са налице още в началото на бременност, операцията се планира отрано и се нарича планово секцио. Ето какви условия трябва да са налице, за да се прибегне до него:

Големината на таза
Големината на таза на бъдещата майка е от голямо значение за хода на раждането. Ако гинекологът прецени, че тя е много по-малка от главата на бебето, то това е сериозно медицинско показание за секцио.

Проблем с очите
Наличието на късогледство в повечето случаи изключва нормалното раждане. При напъните съществува сериозен риск ретината да се отлепи и това да доведе до сериозни последствия за зрението на майката.

Теглото на бебето
Въпреки че са много случаите, когато жени раждат естествено бебета над четири килограма, днес лекарите препоръчват цезарово сечение, ако плодът е толкова едър.Неправилно предлежание
Ако в деветия месец бебето не се е обърнало, то това е условие за секцио.

Заболявания на майката
Операция се налага и ако майката страда от диабет, налице е плацента превия, родилката е над 35 години и й предстои първо раждане. Тежката и проблемна бременност също е причина за цезарово сечение.

Предишно раждане със секцио
Ако първото раждане на бременната е било със секцио и преди по-малко от две години, лекарите препоръчват и второто бебе да дойде на бял свят по този начин. В противен случай съществува риск матката да се разкъса на мястото на първата операция.

Многоплодна бременност
При многоплодна бременност родилката може да роди и естествено, но в повечето случаи гинеколозите прибягват до операция, за да изключат всички рискове за бебетата и майката.Коментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар