Плюсовете на късната бременност

1355
Плюсовете на късната бременност

Даващи стабилност и търпение

Бременността е прекрасен период независимо от възрастта, на която изпитваме. Късната бременност не прави изключение. Кто правило, към 35-ата си година жената е по-зряла, психически по-стабилна и по-категорична да има детето от всякога.

При условие, че спазвате всички препоръки на наблюдаващия лекар, чувствате се добре и пиете предписаните витамини и хранителни добавки, разхождате се редовно на свеж въздух и мислите позитивно, не би трябвало да изпитвате каквито и да било съмнения.

Като при всяка една бременност, препоръчително е да ходите често на прегледи и да ви бъдат направени изследвания. Не се бойте от игли, преследвайте мечтата си да бъдете майка! Децата са израз на нашите надежди и на нашето бъдеще. Раждането след 35-ата година оказва върху организма подмладяващо въздействие.

„Късните майки”, както някои ги наричат, изпитват по-малко тревоги и вълнения през бременноста. Те са по-спокойни от по-младите си колежки. На такава възраст жената е мъдра, има натрупан житейски опит, който 20-годишните жени нямат. Освен това са по-отговорни към препоръките за здравословен живот в името на раждането на здраво бебе.- Обикновено жените след 30-те планират бременността и се готвят сериозно за нея. Още преди зачеването отиват на преглед при лекар и минават през различни процедури. Детето за 30-годишната жена не е изненада, а, напротив, очакван дар и безкраен източник на радост.

- Майките, които раждат на по-късен етап от живота си, имат повече търпение за детето си. Те отделят повече внимание за формирането на развитието на различни способности и таланти у детето. Смята се, че „късните” деца са по-талантливи и надарени – това мнение вероятно е породено от поведението на майките им, които ги даряват с много внимание и любов.

- Към 40-ата година жените вече имам добра кариера и са материално стабилни. Това е много важен въпрос и важна разлика спрямо по-младите майки. Жените към 40-те са по-уверени и полагат по-малко усилия, за да подредят останалата част от живота си.

- Дори и да се наложи майката да отглежда детето си сама, тя ще може да го осигури.

Майчинството носи огромна радост във всяка една възраст. Детето е способно да изпълни живота с нов смисъл. Поради това, не се поддавайте на страховете, бъдете майка – това е най-голямото щастие, което може една жена да изпита.Коментари

Коментар: 3

И аз не съм съгласна. Бременна жена след 35 годишна възраст е рисков пациент , бебето също. Не пишете глупости.

Коментар: 2

И аз не съм съгласна. Бременна жена след 35 годишна възраст е рисков пациент , бебето също. Не пишете глупости.

Коментар: 1

Не мога да се съглася с гореизложеното, жената биологично трябва да роди от 25 до 35 годишна възраст с увеличаване на възрастта много рязко нараства броят на деца родени с увреждания.


  • 1

Добави коментар