Плюсовете на есенната бременност

128
Плюсовете на есенната бременност

Късметлийки

Бременността в различните сезони носи своите особености. Есенната бременност, като всяка друга, има плюсове и минуси.
Днес ще разгледаме плюсовете, а по-късно ще ви запознаем и с възможните негативни страни.

Плюсовете на есенната бременност
:

1. Организмът е укрепнал след лятото.

Състоянието на организма е един от основните фактори за успешна и здрава бременност. В идеалния случай, всяка майка трябва да се подготви за бременността, т.е. да я планира – да посети лекар-гинеколог, да си направи основни тестове, които ще покажат в какво състояние се намира потенциалната майка.

„Есенната бременост е много добър избор, тъй като тогава организмът на бъдещата майка е отпочинал, успял е да се зареди с витамини и през есента жената обикновено е по-здрава, в сравнение с пролетта. Тогава се чувства по-добре като цяло”, казва гинекологът Вера Крамаренко.

2. На пазара има разнообразие от зеленчуци и плодове.

Забременявайки през есента, жената има отлична възможност да се храни разнообразно, да обогати хранителното си меню с плодове и зеленчуци и да си набави всички необходими витамини и микроелементи.

Бляскави през есента3. Достатъчно слънчеви лъчи. Есента снабдява бъдещата майка с достатъчно витамин Д, който е важен за развитието на детето.

4. Бременната може да се разхожда на воля. Ползата от редовните разходки през бременността е неоспорима. Наслаждавайте се!

5. Есента е идеално време за късна почивка на море.

Аксесоарите на есента

6. Ако забременеете през есента, можете съвсем леко да прекарате зимните месеци с още неголям корем, за да родите в най-големите жеги през годината.Добави коментар