Плаваща клиника за аборти

84
Плаваща клиника за аборти

Медици предлагат избор на жени, живеещи в силно религиозни страни

Мароканският флот затвори северното пристанище Смир, за да попречи на плаваща клиника за аборти да акостира там. На холандския кораб се намират медици от неправителствена организация, които предлагат безопасна манипулацията на жените, които искат да прекъснат бременността си. Абортите в Мароко са незаконни.

Организацията, инициатор на проекта „Жени по вълните”, предлага на мароканските жени законни аборти според холандското право, защото медицинската интервенция се извършва докато корабът плава в международни води. Плаващата клиника вече е работила край бреговете на европейски страни със силно католическо влияние, като Ирландия, Полша, Португалия и Испания.

Мароко е първата мюсюлманска страна, в която организацията провежда кампанията си. Около 78 жени умират годишно в северноафриканската държава при незаконни аборти, съобщи bTV.

"На всеки пет минути някъде по света една жена умира, защото не й е осигурен достъп до законен и безопасен аборт. Ние смятаме, че това представлява грубо нарушаване на човешките права на жените и не желаем да останем безучастни”, коментира Ребека Гомпертс, която е основател на проекта „Жени по вълните”.Коментари

Коментар: 1

Да мрат като искат да си убият децата...


  • 1

Добави коментар