Пет идеи за успешно забременяване

4000
Пет идеи за успешно забременяване

Периодът преди бременността също е важен за бебето

С 66% се покачва шансът ни да забременеем, ако водим здравословен начин на живот преди това, изчислиха учените. Ето пет от основните правила, които трябва да спазваме, ако искаме да имаме дете.

1. Повече движение

Наднорменото тегло увеличава вероятността от безплодие с 69%. Спортът и движението укрепват тялото ни и го подготвят, за да се справи с предизвикателствата на бременността. Освен това, колкото по-активен начин на живот водите преди да заченете, толкова по-малко вероятно е да качите много килограми през деветте месеца. Не забравяйте обаче, че поднорменото тегло е не по-малко опасно от наднорменото, когато трябва да износите дете.

2. Край на цигарите и алкохола

Няма нужда да обясняваме защо. Все пак е добре да знаете, че една кутия цигари на ден намалява шанса за зачеване с 50%. Учените вече доказаха и че никотинът унищожава женските яйцеклетки и води до по-ранна менопауза. Употребата на алкохол в първите седмици на бременността, когато жената не знае, че носи дете, увеличава сериозно вероятността то да се роди с вродени дефекти.

3. Край на кафето

Кофеинът може да причини безплодие при жените, тъй като намалява мускулната активност в маточните тръби. Това усложнява процеса на зачеването. Освен това е възможно прекалената консумация на кафе да доведе дори до запушване на маточните тръби.

4. Край на стреса

Стресът пречи на зачеването и това го знаем всички. Намалете темпото.

5. "Да" на здравословното хранене

Ако три месеца преди зачеването приемаме достатъчно фолиева киселина, сериозно се намалява риска от аномалии при плода. Тялото на бъдещата майка се нуждае и от достатъчно количество желязо, калций и магнезий. Освен това е добре да проверим списъците със забранените за бременни храни.Добави коментар