Песни за леко раждане

403
Песни за леко раждане

Предимствата на пеенето през бременността

Пеенето има значителни ползи за бъдещите майки, откриха британски лекари. Резултатите от изследването показват, че пеенето не само подобрява дишането, но и развива бъдещото умение на бебето да говори.

Също така пеенето по време на бременност помага на жената да роди по-лесно, без усложнения и изгражда по-тясна емоционална връзка между бебето и майката, посочва БГНЕС.

По време на проучването учените изследвали бременни жени, които редовно посещавали училищен хор. Музикалният репертоар е много богат и не се ограничава само до приспивни песни, обясниха специалистите.

Можете да пеете песни от различни жанрове и ще постигнете същия ефект. Някои допринасят за оправяне на настроението, а други имат релаксиращ ефект и намаляват стреса.

Неродените деца са в състояние да чуват външните звуци, включително музиката и гласът на своите родители. Положителният ефект трае не само по време на бременността, но продължава и след раждането. Затова специалистите препоръчват на майките да пеят на децата си възможно по-често.Добави коментар