Пържоли за кротки бебета

126
Пържоли за кротки бебета

Правило за първите три месеца на бременността

Бъдещите майки, които увеличават приема на витамини, хапвайки пържоли през първите три месеца на тяхната бременност, е до осем пъти по-вероятно да имат бебета, които плачат по-малко. Това сочат данните от ново изследване на холандски учени.

Витамин Б12, който се съдържа в червеното месо, рибата и в млечните продукти, помага за развитието на мозъка и нервната система при неродените деца. Той спомага и за предотвратяването на деменция, сърдечно-съдови заболявания и дори проблеми с плодовитостта по-късно в живота, посочва БГНЕС.

Според последни изследвания на учените бременните жени, които поемат ниски нива на витамин Б12, може да имат бебета, чиято нервна система не е напълно развита.

Според учените неприемането на витамин Б12 води до недостатъчното отделяне на определен хормон в мозъка, който успокоява и приспива бебетата. Вместо това те стават нервни, поради което плачат през по-голямата част от деня.

В изследването участват близо 3000 бременни жени. Всяка от тях е била подложена на кръвен тест в първите три месеца на бременността, измерващ нивата на витамин Б12. След раждането на бебетата било отчетено колко често те плачат и колко продължително.

Учените установили, че жените, чиито резултати показват, че имат най-ниски нива на витамин Б12, било осем пъти по-вероятно да родят дете, което плаче по-продължително, спрямо останалите майки.

Средно 5% от майките, при които било регистрирано недостатъчно количество витамин Б12, имали изтормозено бебе, докато само при 1% от жените с най-голямо наличие на този витамин бебета плакали продължително.



Коментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар