Първа АГ след ремонта

69
Първа АГ след ремонта

Единственото общинско ин-витро отделение е обновено

След спешен ремонт в Първа АГ болница "Света София" се запазва единственото отделение за ин витро процедури в общинско здравно заведение. Половин милион лева от общинския приватизационен фонд са инвестирани в ремонта, осигурени са 280 хиляди лв. и за закупуване на нова апаратура.

Ремонт на родилното отделение и сектора по ин витро процедури в Първа АГ болница не е правен от самото им създаване през 1988 г., припомня БНТ. От тогава до днес там са се родили 630 бебета. Заради критичното състояние на сектора заплахата от затваряне беше съвсем реална.

През март тази година Агенцията по трансплантации е издала временен лиценз на заведението до 31 август. И в момента отделението няма лиценз, но се очаква той да бъде подновен през октомври, когато ще бъдат завършени всички ремонти и ще бъде доставена новата апаратура.

"Отделението наистина е станало такова, каквото майките наистина заслужават. И бащите, разбира се. С всички удобства, по всички стандарти, с антибактериални покрития", заяви кметът Фандъкова.

Фондът за асистирана репродукция отпуска до 5 000 лева на бездетните двойки у нас. За тях лечението в Първа АГ болница е безплатно, информира д-р Николова, цитирана от БНР. Тези, които сами финансират процедурата, плащат между 1700 и 3500 лева:

"Цената е доста по-ниска, ние предлагаме един завършен цикъл на лечение на стерелитета. След което бременните жени, ако имат проблеми по време на бременността, могат да лежат в патология на бременността с всичките усложнения, рискове, които съпътстват една такава бременност. Т.е. ние можем да окажем висококвалифицирана помощ във всеки етап от проблема. Със стерелитета до изписването на щастливото семейство", казва още доктор Николова.



Добави коментар