Парамедик открадна бебе, за да го даде на леля си

136
Парамедик открадна бебе, за да го даде на леля си

Парамедик от Пакистан е арестувана, след като откраднала бебе, за да го даде на бездетната си леля

Парамедик от Пакистан е арестувана, след като откраднала бебе, за да го даде на бездетната си леля, съобщава Би Би Си. Детето било изнесено от болницата в Белуджистан малко след раждането му. Семейството първоначално не знаело за изчезването на току-що роденото момиченце, тъй като никой не съобщил, че майката е родила близнаци.

Те разбрали, когато родилката се върнала в съзнание и попитата къде е „другото момиченце“, казва нейният зет пред Би Би Си. Абдул Хамид завел родилката Джамила Биби в болницата в Лоралай, на около 60 км югозападно от селото им, в сряда, съобщават от пакистанската полиция.

Той казал на полицията, че след раждането на семейството на Джамила Биби било предадено едно малко момиченце и им било казано да отведат пациентката у дома, тъй като тя се справя добре. Джамила Биби обаче не се чувствала добре в следващите няколко дни, а през това време оставеното при нея близначе починало, съобщава dariknews.bg.

След като се съвзела, майката разкрила пред семейството разтърсващата новина. "В петък, когато Биби вече се беше възстановила, тя попита къде е другото й момиче. Бяхме зашеметени", казва Абдул Хамид пред Би Би Си. "След като Абдул Хамид подаде жалба в полицията, арестувахме парамедика, която е била дежурна в родилната зала същата вечер, и тя ни отведе направо до мястото, където е бебето", разказва Джахангир Шах, началник на полицейското управление в Лоралай.

„Било ѝ помогнато от двама колеги да изнесат незабелязано бебето извън болницата и тя да го даде на леля си, която била омъжена от 17 години, но все още нямала дете. Парамедичката ни каза, че леля й отчаяно искала да осинови бебе.“ Полицията е арестувала и четирите жени, а бебето, което все още не е кръстено, е върнато на истинското си семейство.

Добави коментар