Отслабване след бременност – колко време ще ми отнеме?

211
Отслабване след бременност – колко време ще ми отнеме?

За колко време и дали ще свалите килограмите, натрупани в коремната област, зависи от много фактори

Едно от най-големите притеснения на бъдещите майки, наред с грижите за здравето на бебето, е за колко време ще свалят натрупаните по време на бременността килограми. Лекарите са категорични – ако до 6 месеца след раждането не сте си върнали предишното тегло, не очаквайте това да се случи в следващите 10 или 20 години!

Звучи шокиращо, но е потвърдено от медицински проучвания. По време на бременността хормоните повишават апетита и благоприятстват натрупването на мазнини. Тези мазнини са необходими за развитието на бебето в утробата на майката, а след раждането за наличието на достатъчно кърма. Веднага след раждането на бебето трябва да преустановите режима си на хранене.

Някои жени съвсем скоро след като са родили (4-6 седмици след раждането) започват да се занимават със спорт – плуване, упражнения у дома и т.н. Съветът на лекарите е да изчакате поне 6 седмици или повече, ако не се чувствате готова, съветва woman.bg.

Гърдите

Какво ще се случи с гърдите на жената след раждане е друга болна тема на бъдещите майки. Ако кърмите, трудно ще може да определите каква ще е формата на гърдите ви, след като спрете. Дори учените все още спорят дали кърменето оказва влияние върху формата на гърдите.

Коремчето

За колко време и дали ще свалите килограмите, натрупани в коремната област, зависи от много фактори – големината на бебето, колко килограма сте качили по време на бременността, дали сте предразположена към натрупвания в коремната област. Това е още една причина да се постараете да свалите излишните килограми в период от 6 месеца след раждането.

Оставайки в тялото ви повече от това време, мастните натрупвания може да увредят сериозно здравето ви – увеличават риска от инсулинова резистентност, диабет и коронарни заболявания. Появата на стрии в коремната област също зависи от това колко голямо е бебето и дали са близнаци. Колкото по-голям е плодът, толкова по-дълбоки са стриите. Т.нар. следродилно коремче може да се стегне с подходящ начин на хранене и физическо натоварване.

Вижте как да се справите със стриите след бременността тукДобави коментар