Особености на второто раждане

5307
Особености на второто раждане

По-леко, по-бързо, по-осъзнато

Второто раждане, по правило, протича по-леко и бързо от първото при условие, че няма усложнения, разбира се. Ще уточним това становище, като посочим няколко убеждаващи момента.

На първо място
, става дума за първата и най-болезнена фаза на раждането – разкритието на шийката на матката. Периодът на контракции при второто раждане е значително по-кратък.

Обяснението е, че организмът вече веднъж е преминал през този подготвителен стадий на раждането и поради това по-бързо премивана в готовност при следващи раждания. Ако пълното разкритие на матката на първескинята протича средно за 12-18 часа, при жените, които раждат за втори и трети път, времето намалява до 4-8 часа.

При повторно раждане мускулите на влагалището и матката вече са по-еластични и процесът е по-безболезнен.

Някои ги е страх, а други искат още и още


На второ място, от психологична гледна точка жената вече е подготвена и знае какво предстои на всеки един етап. Липсата на страх води до по-добри резултати. Първо, мускулите са отпуснати и облекчават процеса на раждане.

Второ, бебето с лекота се появява на бял свят, тъй като майката не оказва съпротива – не се стяга заради силната болка. Освен това родилката е наясно с правилното дишане и осигурява на детето достатъчно кислород.

Благодарение на знанията, натрупани през изминалата бременност и раждането, жената се пази от нежелани разкъсвания, а детето минава по-бързо през родовия канал.

Опитът от първото раждане се помни от организма на жената завинаги. Затова независимо от времето, минало между две бременности, готовността за повторно раждане е налице.

Като оптимално време между две раждания се приема период от 3 до 5 години. За това време организмът на жената се възстановява напълно.Коментари

Коментар: 1
За бременост

Когато има болка под мишниците какво значи а съм влезнал в 9 месец


  • 1

Добави коментар