Обновиха "Майчин дом"

97
Обновиха Майчин дом

Родилна зала изцяло ремонтирана и по-модерна

На официална церемония днес беше открито изцяло ремонтираното и обновено отделение "Родилна зала" на Университетската АГ болница "Майчин дом".

Цялостната реконструкция включва обособяването на 8 напълно самостоятелни родилни зали. Изграден е нов операционен блок с 2 операционни зали и реанимационен сектор с 8 зали.

В три направления е извършена подмяна на апаратурата – на акушерската, на неонатологичната и на анестезиологичната апаратура.

За първи път у нас се въвежда централна мониторна система с 10 мониторни поста, сървър и централна станция за наблюдение на детските тонове и маточните контракции.

Изградени са и пациентски мониторингови системи за жизнените параметри. За целите на учебния процес ще има и възможност за видеонаблюдение не само на раждането, но и на оперативните интервенции, съобщи БГНЕС.

Голяма част от средствата за реновирането й са осигурени от държавния бюджет. Общият ремонт е на стойност 3 млн. лв, от които 2.6 милиона лева са отпуснати от правителството. Около 1.750 милиона лева са били изразходвани за медицинско обзавеждане и оборудване.Коментари

Коментар: 1

Старата да я затворят завинаги!!!!Ужасна руина,не искам да си спомням!


  • 1

Добави коментар