Нови кувьози и легла за недоносени в Първа АГ

78
Нови кувьози и легла за недоносени в Първа АГ

От началото на годината в болницата са родени 800 бебета, а през миналата година там са проплакали 3000 мъничета

Нови легълца и кувьози са сред новите придобивки в ремонтираното отделение по неонатология на Първа АГ болница „Св. София“.Освен това при мъничетата е монтирана и специална апаратура за пречистване на въздуха. Така тя убива всички микроби, вируси и гъбички в залата с бебета.

„Инвестициите в съвременна медицинска апаратура и в по-добри условия за майките, бебетата, лекарите и медицинския персонал са не само изключително важни, но и задължителни. Недоносените бебета се нуждаят от по-специални грижи, затова закупихме ново оборудване”, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на освещаването на отделението.

От началото на годината в болницата са родени 800 бебета, а през миналата година там са проплакали 3000 мъничета, съобщава вестник "Монитор".

„Около 1 млн. лева са инвестициите, които направихме в последните години в АГ болница „Св. София“, почти толкова са и във Втора АГ болница „Шейново“. През 2017 г. чрез общинския бюджет ще инвестираме над 1 млн. лв. в ремонти и ново оборудване в общинските болници”, каза още Фандъкова.Добави коментар