Новата Аз

57
Новата Аз

Деветте месеца на промяната

Бременността със сигурност е ново начало. А след като е начало, значи идва краят на друго. Вероятно всяка жена оценява някои промени в тялото си негативно. Съветваме ви да не гледате на случващото се от този ъгъл. Нека да приемем новото си Аз с усмивка на уста.

1/ Старайте се да мислите позитивно. Мислете не за това, което губите, а за това, което придобивате в процеса на 9-те месеца. Най-главната ви „придобивка“ е малкото създание, което расте в утробата ви. В купа с нови придобивки можете да струпате още: новата ви роля и новият ви статус, изключителното внимание и подкрепата от страна на близки и приятели, новите знания, новите дрехи и новите приятелства.

2/ Приближете се към огледалото. Внимателно се разгледайте. Мислено отбележете всички промени и задължително ги приемете за даденост. Да, вие сте се променили и ще се променяте още. Направете изводи, кои промени ви харесват, кои предизвикват недоволство или тревога. Усмихнете се на новия си вид и се настройте за работа над себе си.3/ Подберете удачни бельо, дрехи, прическа и грим. Грижете се за себе си!

4/ Съставете ясен план за грижа за себе си – както преди раждането, така и след това. Качили сте килограми. Имате стрии? Не е кой знае каква беда. Ако не сте започнали вече, започнете отсега да събирате информация за начин на хранене и специални упражнения, които ще ви помогнат да възвърнете фигурата си. Създайте си ежедневен план, който да спазвате. Поставяйте си и краткосрочни цели, за да поддържате духа си.

5/ Създайте галерия на тялото си. Започнете да се снимате в цял ръст. Например, всяка седмица. Така ще можете визуално да оценявате случващото се с тялото ви. Освен това снимките позволяват да приемете по-лесно промените. Мозъкът на човека така е устроен, че снимките му служат най-добре, за да възприеме промените.Добави коментар