Нова технология за ин витро

37
Нова технология за ин витро

Апаратура гарантира по-успешна бременност

Апарат, който позволява прецизен анализ и подбор на най-добрите сперматозоиди в зависимост от морфологичните им особености, ще заработи от следващата година в България, съобщиха от клиника „Малинов“.

Микроманипулаторът Leica АМ 6000 е уникален и в световен мащаб, защото конфигурира напълно автоматизиран микроскоп на Leica с иновативен електронен микропланипулатор на Eppendorf. Технологията постига над 10 000 пъти увеличение. Благодарение на това може да се подбере не само жизненоспособен, но и морфологично качествен сперматозоид, каза д-р Малинов, управител на клиниката.

Системата АМ 6000 е създадена с цел да повиши прецизността при ин витро манипулациите, осигурявайки бърза, лесна и удобна работа, както и безопасност за деликатните проби.

Друга иновативна технология не само за страната, но и за Централна и Източна Европа, е въвеждането на СНИП микрочипов анализ в генетичната лаборатория на клиниката. Характерното при него е, че се използват натрупаните данни от разчетения човешки геном, за да се установи дали има промени в генетичния материал на новооплодената яйцеклетка. Така всяка бройна аномалия на хромозомите може лесно да се установи от апарата.

Апаратът се използва не само за стандартно ICSI (инжектиране на единичен сперматозоид в яйцеклетка), но и за – IMSI инжектиране на предварително подбран сперматозоид с добра морфология при високо увеличение на образа.

Приложението на новите технологии ще спести значителни средства при евентуално налагащи се последващи опити за ин витро забременяване.

На пресконференцията бе обявен и национален конкурс „Моята лична история“. Той няма тематични ограничения - допускат се всички възможни гледни точки и ситуации, проблеми и решения. Идеята е да се провокира концентрираното споделяне на различни ракурси на личните истории.Добави коментар