Нова ин витро лаборатория

87
Нова ин витро лаборатория

Отварят я в Бургас

Двойките с репродуктивни проблеми вече могат да извършват ин витро процедури в Бургас. В края на седмицата единствената ин витро лаборатория в областта отваря врати в Бургаската болница, съобщиха от общината. Тя е звено по асистирана репродукция към Родилно отделение и ще бъде официално открита на 7 октомври.

200 хил. лв. от финансирането на изграждането на лабораторията са осигурени от община Бургас.

Лабораторията значително ще улесни двойките на които за ин витро досега се налагаше да пътуват 200 км до Варна, където е най-близката клиника или още по-далеч до столицата. Консултациите и ин витро процедурите ще се извършват от доц. Павлета Табакова от София, д-р Георги Николов и нейният екип.

Лабораторията включва консултативен кабинет, в който се диагностицира причината за безплодието, манипулационна, в която се извършват прегледите, две болнична стаи и ембрионален бокс с най-модерна и съвременна апаратура. Звеното разполага с последно поколение ехографски апарати. Звеното по асистирана репродукция започна да се изгражда в края на миналата година, като работата по него вече е приключена.

Консултациите стават след записан час на телефона на лабораторията: 0876 35 77 33.Добави коментар