Нежно лице = повече деца

185
Нежно лице = повече деца

Майчинските характеристики се отразяват на лицето

Жените с нежни лица по-често искат да имат повече деца, съобщи Прес асосиейшън.

Учени от университета "Сейнт Андрюс" установиха, че жени с малка челюст и нос, както и с големи очи и устни, по-често искат многобройна челяд от мъжкараните. В друго свое изследване те установиха, че високите нива на хормона естроген също са свързани с това колко деца иска жената.

Резултатите им показват също, че мъжете харесват повече някои женски черти, защото те са свързани с вероятност за повече деца. В едно от изследванията си учените са разпитали 84 жени колко деца искат да имат, а след това са съставили комбинирани портрети с чертите на 18-те жени, които искали най-много деца и на 18-тe, които искали най-малко.Когато показали портретите на група мъже и жени, те оценили участничките от първата група като най-женствени, пише woman.bg. От предишни изследвания е известно, че естрогенът се отразява на чертите на лицето, защото спира растежа на костите. Така челюстта например остава малка.

"От еволюционна гледна точка, ако лицето на жената сигнализира за майчински характеристики, както и за плодовитост, тогава това, което мъжете харесват, в крайна сметка се отразява върху размера на семейството."Добави коментар