Нежеланата бездетност

641
Нежеланата бездетност

Много са причините за неуспешното забременяване

При семейната двойка може да се помисли за стерилитет, едва когато опитите за забременяване в продължение на година не са довели до зачеване. Множество са причините за неуспешното забременяване.

Световната здравна организация определя като заболяване нежеланата бездетност. Затова брачната двойка трябва да потърси консултация с акушер-гинеколог и андролог, съветва bTV.

Акушер-гинеколозите правят преглед за това дали има нарушения в анатомията на детеродните органи на жената. Проследяват редовността на менструалния цикъл.

Изискват лабораторни изследвания за кръвното ниво на редица хормони, включително на женските полови хормони. Когато се установят конкретни отклонения от нормата, може да се проведе лечение с хормони или да се излекува възпалителен процес.

Забременяването е процес, който зависи от здравето и на жената, и на мъжа. Мъжете е добре да направят консултация с андролог, специалист който лекува заболяванията на мъжката полова система.

Андрологът проф. д-р Филип Куманов препоръчва да се изследва нивото на хормоните в кръвта и да се направи изследване на спермата.

Спермограмата дава ясен отговор за оплодителната способност на мъжа в този момент. Ако броят на на сперматозоидите е малък или тяхната жизненост е недостатъчна, има средства да се повлияе това състояние.

Търсят се също възпалителни процеси на тестисите и простатата, както и анатомични отклонения в мъжката полова система.

Разбира се, за мъжкото здраве може много да се направи, стига мъжете да преодолеят чувството за притеснение и да допускат мисълта, че може би причината за стерилитета е у тях, за да се излекуват, а по-късно да се радват на свое дете.Добави коментар