Най-удобните пози за кърмене

1356
Най-удобните пози за кърмене

Тайната на успешното кърмене се крие и в позата

Кърменето е най-интимният момент между бебето и майката. И понеже се случва често, особено в първите месеци, е добре, докато трае, и двамата да са в удобна позиция. Има много пози за кърмене, като специалистите препоръчват да ги сменяте, за да откриете най-подходящата за вас. Вижте някои от тях.

ЛюлкаТова е най-разпространената поза. Често майките я предпочитат, защото чувстват много близо детето си. Особено удобна е, когато жената седне в кресло, положи възглавница под бебето, за да не тежи в ръцете й и повдигне краката си нависоко.

Футболна топка

Името идва от американския футбол - точно по този начин се държи топката при игра. С помощта на няколко възглавници е много удобна за майката и за бебето. Специалистите препоръчват да се кърми по този начин поне веднъж дневно, защото позата предизвиква оттичане на кърмата от страничните части на гърдата.

Нощна поза

Това е идеалната поза за нощните хранения. Дава възможност на майката да почива, особено ако сложи и възглавница зад гърба си. Единственият й недостатък е, че предразполага към сън, което е опасно по време на кърмене, тъй като бебето може да бъде притиснато и задушено от майката.


Поза приспиване

Идеалната поза, за да се приспи детето. То се люлее в ръцете на мама и едновременно с това суче. Гарантирано бързо приспиване.

Снимки: breastfeeding.org.uaДобави коментар