Най-удачните месеци за забременяване

2554
Най-удачните месеци за забременяване

През кой месец забременяват най-много жени?

Съществува ли въобще такова понятие? Оказва се, че да. Винаги има някой изследовател, който проявява жив интерес към на вид маловажни въпроси. Представители на Световната здравна организация (СЗО) проведоха изследване, в резултат на което днес сме наясно с това кои са най-удачните месеци за зачеване и раждане на дете.

За отгатването на посочения въпрос била проведена анкета с участието на 7 000 семейни двойки. От нея станало ясно, че декември е месецът с най-много зачевания. Септември пък е месец на най-голяма „реколта”. Най-много деца в световен мащаб се раждат на 15-16 септември, тъкмо за началото на учебната година в България!

Според специалистите пикът на зачеване се обяснява от спецификата на зимните месеци. Оказва се, че студеното време влияе благоприятно върху качествата на спермата.

Какви помощи отпуска държавата на майките?

 

 

За много жени зимата се оказва най-подходящият период за зачеване и поради това, че в последните месеци на бременността времето навън е приятно топло, а това предразполага към разходки с детето и съвпада с годишните отпуски.

Резултатите от проучването на представителите от СЗО обаче не съвпадат с данните на социолозите.

Според английски гинеколози най-лесно да се забременее е през летните месеци, а най-благоприятното време за зачеване е през месец юни.

Кога жените се чувстват най-красивиДобави коментар