Най-странните майки в света

11390
Най-странните майки в света

Най-възрастната, най-младата майка, най-многодетната

Вижте някои от най-необичайните мами в света:

Най-много родени деца наведнъж – 8

Надя Сюлеман е жената, родила най-много оцелели бебета наведнъж – 8. Тя роди 8-те си деца през януари 2009 г. Сюлеман, която е безработна и необвързана, има още 6 деца. Тя е заченала ин-витро, което предизвика доста критики за това, че е родила децата с цел да стане медийна звезда и знаейки, че няма да може да ги издържа. Наскоро тя засне порно филм с хонорар 1 млн. долара и оправда това с безпаричието си.

Най-младата майка – 5 г.

Лина Медина е най-младата майка на света. Когато ражда първото си дете, тя е на 5 години, 7 месеца и 21 дни. Медина е от Перу. Един ден родителите й я завели в болница заради нарастващия й корем. Първоначално се считало, че има тумор, но лекарите били шокирани да разберат, че детето е бременно в 7-ия месец. Лекарите я завели в столицата на Перу – Лима за раждането. Тя ражда с цезарево сечение, защото прекалено малкият й таз не би понесъл естествено раждане.

Най-възрастната жена, раждаща за първи път – 70 г.

През ноември 2008 г. 70-годишната индийка Рахо Деви Лоън роди за първи път. Бременността е била ин витро и предизвика много въпросителни. Няколко години след раждането Лоън се оплака, че здравето й рязко се е влошило, че е на легло и че лекарите, които са извършили ин витро процедурата, не са я предупредили за рисковете, които бременността може да нанесе на нейния организъм.

Майката с най-много деца – 69

Според книгата на Рекордите на Гинес, жената с най-много деца в света е рускиня от град Шуя. Там не е записано името й, а тя фигурира само като „съпругата на Феодор Василев“. През 18-ти век тя ражда 69 деца от общо 27 бременности.

Първият мъж-майка

Всъщност, Томас Бийти е роден жена, но е станал мъж след операция за смяна на пола и хормонално лечение. Тъй като 34-годишната му съпруга Нанси не можела да роди деца, Томас решил да спре хормоните си и да стане пак жена. За бременността са използвани яйцеклетка от Бийти и сперма от донор.

Най-възрастната майка на близнаци – 70 г.

70-годишната Омкари Панвар от Индия и нейният 77-годишен съпруг платили за ин витро процедура, тъй като били абсолютно решени да имат дете. Те продали животните, които гледали, и земята си, вложили всичките си спестявания в начинанието. Те вече имали две дъщери и пет внуци, които едва изхранвали, но искали син. Така получили 2 сина. Панвар описва бременността си като трудна и болезнена.

Най-често използваната сурогатна майка (12 деца)

За 13 години англичанката Карол Хорлок (42 г.) е родила 12 бебета, в това число едни тризнаци. Хорлок е помолила родителите на тризнаците да й изпращат тяхна снимка всяка година, за да види как са. Тя не казва колко пари е получила за услугите си, но английската преса прогнозира, че са около 25 000 долара за едно раждане. Бащата на Карол обаче не й говори. Той казва, че не може да преживее това, че тя „раздава внуците му“.

Най-ниската майка (70 сантиметра)

Въпреки предупреждения на лекари, че има риск за живота й, Стейси Хард е родила 3 деца. 35-годишната жена от Кентъки, САЩ, е висока само 70 сантиметра. Нейният съпруг е висок 1.70 метра. Когато е бременна, тя не може да се движи, защото коремът й е голям, почти колкото нея самата.

Майката на най-малкото бебе в света

Махаджабийн Шейк роди детето си на 19 септември 2004 г. Бебето е тежало само 244 грама! То е момиченце и е родено в 25-та седмица. В България най-малкото оцеляло бебе е родено тази година. То се е появило на бял свят в 25-та гестационна седмица и е тежало само 500 грама.

Най-голям интервал между раждания – 41 години

Елизабет Ан Батъл има две деца – Белинда и Джоузеф. Белинда е родена през 1956 г., когато Елизабет е била на 19 години, а Джоузеф през 1997 г., когато Елизабет е била на 60 г. Интервалът между двете раждания е точно 41 години и 185 дни.Коментари

Коментар: 2

Интересно. Искам още подобни новини!

Коментар: 1

cooooooool

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар