Най-новата истерия: Жени се гримират по време на раждане (снимки)

346
Най-новата истерия: Жени се гримират по време на раждане (снимки)

Има определени моменти в живота, в които това да изглеждаш добре е последното нещо, за което си мислиш. Със сигурност раждането е един от тях

Има определени моменти в живота, в които това да изглеждаш добре е последното нещо, за което си мислиш. Със сигурност раждането е един от тях.

Но не и за майките, които ще ви представим в тази статия.

Изследвания установяват, че 68% от британките се гримират в деня, в който рожбата им идва на бял свят.

Това се дължи на натиска да изглеждат добре за обявяването на раждането в пост на социалните медии само три часа след събитието, съобщава Daily Mail.

Две трети от бъдещите майки на възраст между 18 и 31 години посочват, че ще инвестират в козметични процедури преди големия ден, като половината ще си направят маникюр или педикюр, а една трета ще заложат на спрейове за изкуствен тен и сушоар. 

И изглежда, че разкрасяването след раждането е глобална тенденция, ако вярваме на снимки от Instagram, споделени от майки от цял ​​свят.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

She Recorded For The Fam While Having Contractions  #laboranddelivery #alexisjayda #readyforlabor #lexfambam #rudeenumber1

Публикация, споделена от Alexisjayda (@alexisjayda) на

Някои от тях показват как се гримират между контракциите, докато други залагат на пълното си преобразяване, веднага след като са дали живот на детето си.

През 2016 г. гримьорката от Ню Йорк Алаха Карими влезе в новините, като сподели три свои снимки, на които се гримира по време на раждането.

По-късно тя разкри, че по този начин е отклонявала вниманието си от болката. 

Карими, която гримира булки, се шегува, че ако гримът й може да оцелее по време на раждане, то тогава той ще остане непокътнат и по време на изпълненото със сълзи и смях сватбено тържество.

В Instagram гримьорката Tegan Woodford разкрива, че е гримирала снаха си по време на раждането, за да й помогне да се справи със стреса.

Всички те, както и майките, които се подлагат на разкрасителни процедури по време на и след раждането, вярват, че това облекчава болката, ускорява процеса и им помага да изглеждат добре.Добави коментар