Най-доброто време за зачеване

263
Най-доброто време за зачеване

Избягвайте да правите деца през лятото

Двойките, които искат да си имат бебе, трябва да опитат да заченат по коледните празници, защото тогава шансът за успех е най-голям. Анализ на около 52 милиона бременности в течение на 12 години установиха, че най-доброто време за забременяване е декември.

Учените от университета в Индиана съветват още да избягвате да правите деца през лятото. Педиатърът д-р Пол Уинчестър, който ръководи изследователския екип на САЩ, обясни, че майките, които зачеват през декември или януари, получават по-високи нива на слънчева светлина на по-късен етап от бременността си.

Вижте още: Шест важни съвета преди забременяване

Това увеличава нивата на витамин D и шансовете за нормално и безпроблемно раждане. Жените, които забременяват през юни, са най-уязвими заради високото ниво на пестициди във въздуха по това време от годината, посочва БГНЕС.

Изследователите анализирали успеха на двойки, които се опитвали да имат деца чрез инвитро. Те анализират 433 764 инвитро опита и установили, че тези, които започват в периода между декември и февруари е 4% по-вероятно да завършат със здрав плод, отколкото оплодените през лятото.Добави коментар