Мляко за здрави бебета

107
Мляко за здрави бебета

Пийте повече мляко, за да се развива бебето

Пиенето на достатъчно мляко през бременността има пряка връзка с теглото на детето. Ако ограничим приема му, за да не наддадем много килограми, можем да забавим растежа на ембриона, откриха канадски учени.

Според техните изследвания, жените, които по време на бременността си са консумирали по-малко от чаша мляко на ден, са родили по-малко здрави деца.

Освен за да запазят теглото си, част от бъдещите майки изключват млякото от менюто си, за да предпазят детето от бъдеща непоносимост към лактозата. Двете неща обаче нямат връзка.

Млякото е ценен източник на калций, който е жизнено необходим за изграждането на здрави кости. Освен това, според канадските учени, всяка изпита чаша мляко увеличава теглото на детето с около 40 грама.Коментари

Коментар: 1

Нещо тука не ми се вързва...чаша мляко = плюс 40 грама, всеки ден трябва да се пие по 1 чаша, но не и по-малко =>...40 седмици х 7 дни = 280 дни, 280 дни х 40 грама = 11200 грама = 11.2 кг. ?!?!?!?!?!? Защо хубаво не се информирате по въпроса, преди да пишете статия?


  • 1

Добави коментар