Мечтата на херцогинята на Кеймбридж се сбъдна

96
Мечтата на херцогинята на Кеймбридж се сбъдна

Най-чаканото бебе се появи

Въпреки че пола на бебето не беше оповестен по време на бременността й, Кейт Мидълтън се изпусна пред медии, че иска момче. И ето че мечтата й се сбъдна. След 11-часово раждане на бял свят се появи кралският наследник в 18.20 ч. българско време вчера.

Малкият бъдещ крал на Англия тежи 3.8 кг. Той е бил приветстван от баща си – принц Уилям, който присъства на раждането. Втора за него е разбрала прабаба му – кралицата. След това са уведомени принц Чарлз и Камила и последни – родителите на Кейт.

Кейт и бебето ще прекарат нощта в болницата. Те са настанени в луксозен апартамент с всички екстри в частното крило „Линдо“ на „Сейнт Мери“. Точно там в 1.03 ч. на 21 юни 1982 г. принцеса Даяна е родила Уилям. За комфорта на бебето и майката ще бъдат платени 16 840 евро.Никой не знае и най-вероятно никога няма да разберем как точно е протекло раждането на Кейт и дали е имало усложнения. Херцогинята избра да роди естествено и за нея са се грижили личният гинеколог на кралицата сър Маркъс Сечъл и отговорникът за цялото кралско семейство д-р Алън Фардинг.

Младото кралско семейство разчупи традициите покрай раждането на сина си. В миналото принцовете са се раждали у дома – болниците са били за бедняците. Традицията е била променена едва през миналия век.

Принц Уилям последва примера на баща си и също присъства на раждането – което в миналото е правел само министърът на вътрешните работи – за да е сигурен, че бебето няма да бъде подменено.От вчера щастливият татко е в отпуск по бащинство, който ще продължи две седмици. Той ще отпътува заедно със съпругата си за дома на родителите й, където майката и бебето ще останат шест седмици. През това време в двореца Кенсингтън, домът на младите родители, ще тече усилен ремонт.

Името на бебето може да стане известно чак след седмица, както и станало при баща му принц Уилям. Най-много залози има за Джордж, а след това за Джеймс, Хенри и Артър. Той ще ползва фамилията Уелс – подобно на чичо си и баща си.

По пътя към трона малкият принц е трети – преди него са дядо му Чарлз и баща му Уилям. Когато се възкачи на престола, той ще бъде 43-тият монарх в историята на Великобритания.Добави коментар