Майка на 8 деца избяга от болница и изостави близнаци

1812
Майка на 8 деца избяга от болница и изостави близнаци

Разбрала, че бебетата са две часове преди да роди

38-годишна жена роди близнаци – момче и момиче, в санданската болница и ден след раждането избяга от отделението. Деси, която е санданчанка, но e омъжена в село Микрево, община Струмяни, часове преди да роди разбрала, че бебетата са две.

Според запознати тя била много изненадана. Оказало се, че не е посещавала женска консултация през целия период на бременността си. Двете близначета са родени нормално, момченцето се родило 2.700 кг, а момиченцето 2.400 кг. Мама Деси има и други 8 деца, две от тях са семейни, съобщи struma.bg.

В петък следобед родилката излязла от отделението, като преди това казала на друга майка, която била в същата стая, че ще дойде в понеделник направо да си прибере у дома бебетата. Тъй като майката, която е от ромски произход, не е уведомила никой от медиците в отделение, не се знае дали въобще ще се върне, за да си вземи отрочетата.

Акушерката, която била на смяна, след като разбрала, че родилката е избягала, уведомила в полицията, както и отдела за Закрила на детето в община Струмяни. Бебетата в момента се отглеждат в отделението по неонатология в санданската болница и са в добро състояние, съобщава вестник Стандарт.


Добави коментар