Майка на 40 г. 5 причини да го направите

745
Майка на 40 г. 5 причини да го направите

Късната бременност понякога е най-разумното нещо, което може да решите

Чудите се дали на 40 г. ще е вече късно за първо дете или пък за още едно? Не се чудете толкова. Съществуват поне 5 причини, поради които да пристъпите към действие.

1. Майката вече се е „кротнала”

На 20 години все още се чудите къде да отидете на купон. Освен това ви се иска да градите кариера и сватбата изглежда излишна.

35-40-годишните жени вече имат завиден опит в живота. Те знаят какво искат и могат да подберат мъжа, който ще ги дари с щастие.

2. Майката следи здравето си

На 20 години не се замисляте толкова какво е полезно и какво не. Към 40-те нещата се променят. Приоритетите бързо се нареждат по местата.

3. Майката има по-голям шанс да избере точния баща

На 18 години не познаваме мъжете добре. Привличат ни зелените им очи, стройната им фигура, духът им за приключения.. Не че в по-напреднала възраст ще загубят тези си характеристики. Обаче и мъжете са млади. Кръвта им кипи и като цяло не бързат да правят семейство.

С напредването на годините всеки се стреми към улягане. Натрупали сте опит и можете да изберете човек, който да бъде отговорен баща.

4. Майката е изградила кариера

На тази възраст вече имате завиден професионален опит зад гърба си. Затова ще намерите необходимото време, което да отделите на бъдещото дете. Една-две години отсъствие от активната работна атмосфера няма да повлияе на кариерата ви.

5. Майката се е научила да се отпуска

Казват, че подходящ момент за забременяване няма. Просто в един момент жената разбира, че всичките й страхове и съмнения не са толкова важно в сравнение с желанието да стане майка.Коментари

Коментар: 1
късно забременяване

Първото си дете родих на 21, второто на 35. Не бих посъветвала жените да отлагат забременяването си след 35. По-горе изброените причини са много индивидуални и съвсем не са валидни за всички жени. Има други фактори, които не са за пренебрегване и би следвало те също да бъдат написани, за да не остават жените с погрешно впечатление и да се навиват, че е за предпочитане късната бременност. Да, следи за здравето си, но това е поради факта, че вече са започнали да се обаждат разни болежки. На 20 тези неща са незначителни или пък отминават доста по-бързо, отколкото на 40. Възстановяването става много по-бавно, отколкото при младите майки. Да не говорим за генетичните увреждания на плода, които са много-вероятни при късните бременности. Скрининговите изследвания могат да дадат информация, но, тогава вече е късно... Останалите причини не ми звучат сериозно, за да ги коментирам. Кариера може и да има, но е налице и умора, която е натрупана с времето и почивката не става само с едно наспиване.


  • 1

Добави коментар