Майка крила половин година бебето си в чанта в килера

2539
Майка крила половин година бебето си в чанта в килера

След раждането, което вероятно е станало в домашни условия, тя е казала на всички, че детето е починало

37-годишна жена в руския град Карпинск държала новороденото си бебе в чанта в килера в продължение на шест месеца, посочва местният портал e1.ru, цитиран от БГНЕС.

Според източници, след раждането, което вероятно е станало в домашни условия, тя е казала на всички, че детето е починало. То обаче е било живо и здраво, но поради неустановени причини тя го скрила в чанта в килера и по информация на свидетели, тя не го хранела и искала да го умъртви. Бебето обаче е било хранено от по-големия си брат, който знаел, че е там.

Сигнал подали гости на жената, които съвсем случайно се натъкнали на ужасяващата гледка. Официалният представител на Главното управление на Министерството на вътрешните работи за Свердловска област Валери Горелих коментира, че 37-годишната жена не е била регистрирана в клиника по време на бременността и не е потърсила помощ от лекари по време на раждането.

„Може би раждането е станало у дома. След като представители на Министерството на вътрешните работи получиха тревожния сигнал, служители на териториалното полицейско управление отидоха до адреса на пребиваване на жената, където намериха бебето в изнемощяло състояние и спешно организираха изпращането му в местната болница. По предварителни данни то има недохранване от трета степен, както и съмнение за други сериозни заболявания", каза Горелих.

Полицейските служители са образували наказателно дело по чл. 156 от Наказателния кодекс „Неизпълнение на задълженията по отглеждане на малолетно дете“. Горелих добави, че заподозряната отглежда освен сина си и тригодишно момиченце.

Добави коментар