Мария или Жозе?

130
Мария или Жозе?

Проблемите с традиционните имена

Да изебрем традиционно име или да се спрем на нещо по-екзотично? В първия случай рискувате да срещнете още поне две деца на детската площадка, които се наричат като вашето. Във втория - детето непрекъснато ще попада в конфузни ситуации с бъркане на името.

Например, в Бразилия залагат на традиционните имена. Вижте до какво води това.

В страната повече от 13 млн. жени са наричат Мария и близо 8 млн. мъже носят името Жозе, което нерядко води до обърквания.

Според изследване на социологическата агенция Score, цитирана от всекидневника "Естадо да Сао Паоло", общо 21 млн. души, което е 11% от населението на страната, носят едно от тези две имена.Авторите на изследването подчертават, че нещата се усложняват, особено когато се повтарят не само собствените, но и фамилните имена. Така например 72 463 бразилци се наричат Жозе Валия да Силва.

Това води до проблеми с идентификацията пред администрацията, посочва авторката на изследването Мелиса Пентеадо. Например 54-годишната Мария да Силва е трябвало 6 месеца да доказва, че не дължи пари на банки, отпуснати на нейна съименничка, а 69-годишната Мария Жозе да Силва - да докаже, че .... е жива.

Най-разпространените имена в Бразилия са с библейски произход, което е нормално за най-голямата католическа страна в света - 68% от жителите й са католици, посочва БГНЕС.

След Мария и Жозе, най-често срещани имена са Антонио, Жоао, Франсиско и Ана.Добави коментар