Любопитни факти за секса по време и след бременността

276
Любопитни факти за секса по време и след бременността

Мисионерската поза определено не е изобретена за бременни жени!

Промените, които настъпват в тялото на жената по време на бременността, категорично се отразяват върху сексуалния живот на двойката.

Ще ви разкажем за няколко любопитни неща, които трябва да имате предвид по време на сексуалните игри през бремеността и след нея.

1. При бременните жени оргазмът настъпва по-често и по-бързо поради повишеното ниво на прогестерона и естрогена. Гърдите и влагалището на жената са по-чувствителни.

2. Половото влечение може да отслабне по време на първия триместър от бременността, което е напълно нормално. Тогава жената се сблъсква с хормонален дисбаланс, гадене, силна умора и т.н.

3. Повишената циркулация на кръвта в тялото на жената през бременността може да доведе до набъбване на вагината. Не се паникьосвайте! Напротив. Така чувствителността е по-голяма!

4. Дори по време на бременността да сте се били като зайци в леглото, не се удивявайте, ако непосредствено преди раждането страстта в двойката утихне. Това се случва тъй като бременната жена се чувства вече прекалено едра и непривлекателна. Освен това започва да се вълнува все повече от раждането на детето, а не от секс.

5. Може да забележите, че получавате по-голямо удоволствие от секса в сънищата си. Това е напълно нормално. Доказано е, че някои бременни жени изпитват оргазъм в съня си.

6. Още една вечерна новина, окято надали ще се понрави на партньора ви. Бременните жени (една трета от тях) хъркат. Причината се крие в мембраните на носа, които са леко подпухнали.

Хранете се добре преди зачеване

7. Мисионерската поза определено не е изобретена за бременни жени! Пробвайте някоя друга!

8. Чувството за хумор е отлично оръжие, с което трябва да разполагате във всеки един момент. С напредването на бременността размерите ви също така стремително нарастват. Това определено не ви помага да сте гъвкави в сексуално отношение. Дори смяната на поза изисква повече време и помощ.

9. След раждането е възможно да забележите известна сухота на вагината. Това е временно явление и се дължи на хормоните. Използвайте лубриканти на първо време.Добави коментар