Лекарка изгори новородено

157
Лекарка изгори новородено

Момиченцето почина

Новородено момиченце почина в "Пирогов", след като бе прието с 10% изгаряния. Те са получени в Плевенска частна клиника, където лекарка включила печка в стаята на пеленачето.

Детето се ражда на 24 октомври. То е момиченце, доносено и здраво. „Имало е някаква забавена кардио-пулмунална адаптация, което е нормално при смяна на обстановката”, обясни д-р Владимир Андреев, който е управител на клиниката.

Именно затова момиченцето е настанено в стаята за интензивно наблюдение. Новороденото не е в кувьоз, а в бебешко креватче, облечено и повито. Дежурният лекар и завеждащ неонатологичното отделение д-р Ана Вълкова решава, че е студено и пуска духалка.

„Само че така го е направила, че тръбите, металните части на бебешкото креватче, са се нагорещили, бебето се е докоснало до тях и се е получило това изгаряне”, заяви д-р Андреев, цитиран от bTV.

Детето е получило 10% изгаряния. Транспортирано е до "Пирогов", където днес е починало. Прокурорска проверка ще разследва как се е стигнало до фаталния край и дали бебето е оставено само в стаята с включената печка.

До момента родителите на починалото дете не са предявили иск срещу плевенската клиника. Виновната за изгарянето - д-р Ана Вълкова, е уволнена.Добави коментар