Лекари спасиха бебе с Моцарт

106
Лекари спасиха бебе с Моцарт

То тежало 700 грама

700-грамово бебе, което се родило 4 месеца преди термина на майката, оцеля и вече е при родителите, след като месец и половина лекарите в неонатологичното отделение на пазарджишката областна болница се грижиха за него, пише "Монитор".

Те пускали музика на Моцарт в кувьоза, където лежало недоносеното и освен медицинските грижи и усилия на здравните специалисти, бебето се развивало в спокойна обстановка, допълнена с класическа музика. Идеята била на завеждащата отделението д-р Мариела Захариева, която решила да озвучават апарата за недоносени, където лежало новороденото.

Малката Радмила се появила на бял свят през юни заедно със сестричка близначка, която също тежала 700 грама. За нещастие, другото бебе не оцеляло, но благодарение на опита и професионализма на местните неонатолози едната близначка оживяла и се развила нормално, без някакви увреждания или аномалии и е в добро здравословно състояние.

Белите престилки разказаха, че майката на родените преждевременно момиченца идвала всеки ден и седяла до кувьоза, където лежала Радмила, като пеела на новородената си дъщеря и й говорела през стъклената витрина. Дали от силната майчина вяра и несломим кураж или лекарските грижи, роденото с тегло 700 грама момиченце е живо и здраво и вече е изписано и е при семейството си.Добави коментар