Кръстиха бебе на самолет

64
Кръстиха бебе на самолет

В Когело живеят вече много деца, които се казват Барак Обама

Редица бебета в Кения бяха кръстени в чест на дошлия на посещение президент на САЩ Барак Обама, като някои родители даже избраха названието на президентския самолет, предаде АФП.

"Реших да нарека сина си Еър Форс Уан Барак Обама, за да можем всички да помним това посещение на Обама в Кения, защото това е благословия", каза майката Люси Акини от Когело - родното село на предците на президента Обама в западната част на Кения.

Люси Атиено от същото село решила да нарече сина си само Еър Форс Уан. В Когело живеят вече много деца, които се казват Барак Обама. Само през нощта срещу неделя обаче още осем бебета получиха това име и презиме в болницата в Кисуми, регионалната столица.

Междувременно президентът на САЩ обеща отново да посети Кения, този път без костюм, след като изтече мандатът му в Белия дом, предаде АФП. "Това, което мога да гарантирам е, че ще се върна. Следващият път може да съм без костюм", пошегува се Обама на пресконференция в Найроби, цитиран от вестник "Стандарт".Добави коментар