Колаген срещу спонтанен аборт

793
Колаген срещу спонтанен аборт

Колагенът има голямо значение за задържането на плода

Колагенът е съществена част от съединителната тъкан в организма. Когато колагенните нива намаляват, съединителната тъкан става отпусната, мека и хлабава, откъдето произтичат редица здравословни проблеми.

Съединителната тъкан се намира на много места в човешкото тяло, включително и в репродуктивните органи. Често срещано становище е, че маточната шийка е мускул, но всъщност тя е съединително-тъканен орган.

Колаген има и в околоплодната ципа, и във влагалището. Ето защо колагенът се отразява пряко на функциите на тези органи и има голямо значение за задържането на плода и раждането. Това поясни доктор Анатолий Дуковски в предаването на Нова телевизия "На кафе".

Най-често срещаните проблеми, които възникват от липсата на колаген, са аборти до второто тримесечие на бременността, преждевременни раждания, прекалено бързо протичащи раждания с разкъсвания или преносване на плода.

Според д-р Дуковски, серклажът на маточната шийка е архаичен метод за лечение, защото случаи в неговата практика показват как същият здравословен проблем може да се реши с прием на колаген под формата на таблетки.Добави коментар