Коктейли за контракции

1674
Коктейли за контракции

Терминът мина, а раждане няма. И сега какво?

В началото на бременността наблюдаващият ни лекар ни е уведомил поне няколко пъти кога е терминът ни. Месец след месец постепенно се доближаваме до тази дата и, когато настъпи и отмине, настъпва леко смущение. След като датата на раждане мине, тогава коя е датата?

Очакването контракциите да започнат е процес, който е изпълнен с разнородни емоции - от най-приятни до най-плашещи. Всичко зависи от нагласата ви за самото раждане - какво представлява то, смятате ли, че ще се справите, и т.н. Освен това зависи и как ще раждате, но в този случай говорим за естествено раждане, когато чакаме контракциите да дадат знак, че времето е наближило.
Детето ще се появи на бял свят и само е избрало датата за събитието.

Когато терминът отмине, някои лекари, а и роднини (които със сигурност са подпалили вече телефонната ви линия) започват да дават съвети какво да изядете и да изпиете, за да накарате тялото си да пристъпки към "доставка". Сред съветите ще присъстват такива: да се разхождате до изтощение, да правите секс, да стимулирате зърната си и т.н.

При секса ефектът се обяснява с действието на простагландина в семенната течност - той влияе възбуждащо на шийката на матката. В същото време дразненето на зърната води до стимулиране на производството на хормона на контракциите - окситоцин.При липса на медицински противопоказания ще бъдете посъветвани да консумирате различни продукти: кафе, черен чай, други напитки, съдържащи кофеин или пък хинин, чай от листа от малина, върбинка и бял равнец, етерични масла и др. Популярна английска рецепта е яденето на пресен ананас.

Съществуват и коктейли за контракции. Те представляват напитки, които, дразнейки червата, могат да предизвикат контракции. Такива рецепти съдържат стабилна доза рициново масло.

Особености на второто раждане

Първа рецепта:

2 супени лъжици рициново масло се смесват с 200 мл сок от портокали и по желание 2 супени лъжици ракия.

Втора рецепта:
Безалкохолният коктейл за контракции се състои от пръчка канела, едно малко коренче джинджифил и чай от върбинка.Добави коментар