Когато бебето закъснява

211
Когато бебето закъснява

Кога се налага предизвикване на раждането?

Медицински погледнато, бременността е 40 седмици и завършва с датата на термина. Има обаче бебета, които се раждат със собствено мнение - те държат да постоят още малко в корема на мама на топло и сигурно (повечето от нас напълно ги разбират).

След прескачането на термина обаче утробата вече не е толкова добро място за бебето. Според лекарите дори този престой носи рискове за здравето на детето. Матката вече не може да го храни и снабдява с кислород пълноценно. Затова гинекологът изисква ежедневни прегледи, на които се слушат тоновете на бебето.

След 41-вата седмица от бременността се прави и изследване на амниотичната течност. Ако тя е зелена, значи бебето страда и е време за индукция - предизвикано раждане. Към него задължително се пристъпва след 42-рата седмица от бременността.Индукцията е медицинска намеса, чрез който раждането се предизвиква медикаментозно. Статистиката показва, че това се налага при всяка шеста жена. За целта се използват няколко метода. Може да се инжектира венозно окситоцин, шийката на матката да се намаже с гел с цел изглаждането й или да се спука принудително околоплодния мехур. Често се налага комбинация от трите метода.

Индикцията протича в родилния дом, родилката задължително се следи на монитор и се наблюдава от акушерка и лекар. В повечето случаи раждането протича успешно, но е възможно да се стигне и до Цезарово сечение.

Преносените деца често се различават на външен вид от родените в рамките на термина. Те са с лющеща се кожа, имат по-дълга коса и нокти. Затова пък по-често отварят очички и са по-активни.Коментари

Коментар: 1
Не е точно така

Каква ти индукция, аз преносих, но нямах разкритие и се стигна до секцио.


  • 1

Добави коментар