Какво се случва с гърдите след кърменето

93
Какво се случва с гърдите след кърменето

Тема, която вълнува всяка жена

На коя майка след прекратяване на периода на кърмене не идват на ум мисли от рода на „нищо не остана от гърдите ми“, „всичко беше изядено“, „гърдите ми на нищо не приличат“.

В същото време виждаме по кориците на списанията и в онлайн изданията, че супермодели от цял свят се хвалят със запазения си бюст, въпреки че имат не едно, а две, три и четири деца, които са кърмили...

Някои са родени под щастлива звезда или какво?

Дали пък трябва да не кърмите, за да запазите бюста си?

При всички положения сме свидетели на много илюзии, приказки и измами. А често и на подвизите на хирургията. Гърдите ще променят формата си, искаме или не, кърмим или не.

Как се случва това:

До първата бременност гърдите на жената се състоят от мастна тъкан, в която има зачатъци на млечни жлези.

Под въздействието на хормоните жлезите се разрастват, а количеството на мастната тъкан намалява. Гърдите уголемяват размера си.

Когато започнете да кърмите, жлезите увеличават размера си още повече.

Щом спрете да кърмите, вашите собствените клетки-фагоцити започват да „изтребват“ излишно нарасналите млечни жлези във вътрешността на гърдите. Така в крайна сметка гръдната обиколна намалява няколко пъти.

В същото време мастната тъкан не се завръща в едновремешния обем там, където едно време е била. И какво се получава?

Отново имате прекрасни гърди. Този път обаче те са с друга форма. Време е да изберете от магазина нови сутиени.

Този процес на растеж на млечните жлези и след това намаляването на размера им ще се случи, независимо дали кърмите, или не. Разликата е в степента на промените.

Понякога, ако гърдите по принцип са компактни, този процес се случва почти незабележимо.

Друг път млечната жлеза се развива зле. Детето няма какво да яде и тогава гърдите е по-вероятно да запазят изначалната си форма. Колкото до моделите от кориците на списанията. Това е дело на пластичната хирургия или на фотошоп.Добави коментар