Какво се случва с близнаците, на които COVID-19 отне родителите?

2104
Какво се случва с близнаците, на които COVID-19 отне родителите?

Към момента децата остават в Отделението по неонатология, докато достигнат нужното тегло и стабилно здравословно състояние, за да бъдат изписани

Какво ще се случи с близнаците, които бяха изродени в осмия месец, след като майка им бе доведена в тежко състояние и кома заради COVID-19 в бургаската болница? Впоследствие жената почина. 31-годишната Теодора ражда по спешност в бургаската болница чрез секцио. Близнаците се появяват на бял свят в 8-я месец – недоносени, но в стабилно състояние.

По-късно обаче майка им починала в лечебното заведение вследствие на COVID-19. Дни преди това и бащата на децата – Христо, не могъл да се пребори със заразата. Близки на семейството още не могат да повярват на случилото се. "Нали уж казаха, че е била по-добре. Той и Христо: "Добре съм, утре ще ме изписват". Обаче след два часа се обаждат – "умря". И викам: тук има болен, линейката дойде, а тя Теодорка тогава са я приели. Дошла е линейката и я грабва и са я закарали", разказа Цвета Байчева.

Към момента децата остават в Отделението по неонатология, докато достигнат нужното тегло и стабилно здравословно състояние, за да бъдат изписани. Вариантите са два – или ще отидат при роднини, или чрез съгласието на семейството ще постъпят в социален дом. Оттам заявиха за БНТ, че към момента няма подадени документи.

"Казусът е много сложен, защото тези деца се родиха. Баща им почина, преди да се родят, но те нямат сключен брак Теодора и Христо, и това усложнява нещата. Когато имат нужда от помощ, ние ще окажем съответната помощ и община, и приятели", заяви кметът на Карнобат Георги Димитров. Двете близначета имат и по-голяма 4-годишна сестричка. В момента за нея се грижат родителите на Теодора и Христо.

"Тя има баща, има майка, и той има баща и майка, които са живи. Много добри хора, много работни", коментира съседката Йорданка Манчева. А жители на Карнобат започват и благотворителна акция, с която да помогнат на семейството на двете бебета, посочва вестник Стандарт.


Добави коментар