Какво казва часът на раждането за характера, навиците и качествата ни?

246
Какво казва часът на раждането за характера, навиците и качествата ни?

Хората, които са активни предимно сутрин или предимно вечер, имат твърде различен начин на живот

Хората, които са активни предимно сутрин или предимно вечер, имат твърде различен начин на живот. Някои проучвания доказват, че навиците ни като възрастни се коренят в часа, в който сме родени, посочва Darik News.

Така например хората, които са родени сутринта, са по-активните. Тези пък, които са родени вечерно време, се справят по-добре със задачите си в по-късните часове. Причината за това, според психолозите, е, че часът на раждане "стартира" биологичния часовник. Светлината, която вижда новороденото, влияе на човек през целия му живот.

По-различно е с хората, които са родени недоносени. Това са хората, които по принцип се будят неестествено рано. Има и нещо още по-любопитно: учени са изследвали съня на недоносени деца. Оказало се, че качеството на техния сън е по-ниско и спят по-кратко от родените на термина си деца.

Доказано е също, че хората, които са активни сутрин, са по-здрави и техният начин на живот е по-здравословен. Активните късно пък по-често страдат от депресии. Но те пък са по-креативни и екстравагантни. Активните сутрин са по-малко импулсивни, по-продуктивни и имат по-бърз ум.

Добави коментар