Как се променя тялото след раждането на 4 деца?

616
Как се променя тялото след раждането на 4 деца?

Две от които близнаци

Майка на четири деца от Канада сподели опита си как възвръща формата на тялото си след всяко раждане. Тя разказва за различните трансформации, които организмът й претърпява.

В продължение на няколко години Джоана Вендити от Канада се сдобива с 4 деца, две от тях близнаци. Промените, които настъпват с тялото й, толкова я потрисат, че тя решава да обсъжда случващото се в свой блог, съобщава NBSNews.

„Разбрах, че ставайки майка на 4 деца, престанах да бъда красива жена. И най-поразителното за мен беше това колко спокойно започнах да се отнасям към този проблем“, пише Джоанна. Но тя решава да се вземе в ръце и да възвърне фигурата си.„Моята цел е да съм стройна, здрава и да се усещам добре в предишните си дрехи“, признава щастливата майка.

Първите две бременности на Джоанна са били спокойни. Родила е бързо и леко. При ръст 157 см тя е тежала 56 кг. При първите две бременности качва по 20 кг и успява да възвърне предишните си килограми само за няколко месеца след раждането.

Истинска „изненада“ за тялото на Джоанна носи последната бременност, когато зачева с близнаци. Коремът й става огромен, а самата бременност протича с усложнения.

Джоанна се опитвала да се успокои, внушавайки си, че тялото й е просто съд, а децата, растящи вътре, са най-важното. Раждането става чрез цезарово сечение, но възстановяването отнема повече време. Джоанна дълго време се оплаква от болки, а собственото й тегло било 86 кг.Жената решава да се вземе в ръце и да се бори за външността си и за душевното си равновесие. На снимките тя показва как й се е удало за 5 месеца да възвърне фигурата си. Първата снимка е направена два месеца след раждането на близнаците, а втората – след 7 месеца. Поразителна промяна, нали?

Джоанна разказва, че за да си върне фигурата, е заложила на спорт на свеж въздух. Занимавала се е с физически упражнения всяка сутрин.Основното послание, което иска да изпрати на жените, звучи така:

„След раждането вашето тяло никога няма да е същото. Освен това всяка бременност протича по различен начин, но това не е повод да се отчайвате, ако нещо не е минало така, както се очаквали. Дори при много голямо тегло, липса на свободно време и проблеми със здравето, можете да възвърнете стройността си. Иска се само желание!“Добави коментар