Как Москва използва вампири за насърчаване на ваксинирането

54
Как Москва използва вампири за насърчаване на ваксинирането

Здравните власти в Москва използваха авангарден подход срещу нарастващия скептицизъм към ваксинациите

Здравните власти в Москва използваха авангарден подход срещу нарастващия скептицизъм към ваксинациите - чрез кампания с образа на вампири. Във видеоклип, публикуван от здравните власти тази седмица, главни действащи лица са дългокос вампир и оголилата зъбите си негова дъщеря. По време на посещение при лекар те питат дали е безопасно момичето да пие кръв от неваксинирани, пише БГНЕС.

След като намеква, че е по-добре изобщо да не се пие кръв, лекарят предупреждава, че ако няма ваксинация, то би било много опасна. После излага ползите от ваксинациите. „Значи затова някои родители отхвърлят ваксинациите?“, пита бащата вампир. "Да ни попречат да хапем децата им?" Видеото завършва със съобщение, призоваващо родителите да ваксинират децата си.

Той стана публично достояние, докато градските власти търсят начини да увеличат процента на ваксинациите. В четвъртък местните депутати, включително ръководителят на градската комисия по обществено здраве, препоръчаха ваксинирането да стане задължително.

Световната здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ предупредиха през юли, че нивото на ваксинация по света "опасно" ниско - в много случаи поради нарастващо подозрение към ваксините. СЗО също заяви през август, че случаите на морбили нарастват бързо в Европа и подават сигнал за тревога за степента на ваксинация.

Русия беше сред четири държави - заедно с Украйна, Казахстан и Грузия - в които са 78% от случаите на морбили през първите шест месеца на 2019 г. Движението на антиваксърите е подхранвано от спекулативни твърдения, че ваксинациите причиняват разни заболявания или състояния като аутизъм. Проучване на университета „Джордж Вашингтон“ миналата година установи, че ботовете в социалните медии и руските тролове „разпространяват невярна информация за ваксините“ онлайн в опит да посеят раздор в Съединените щати.

Добави коментар