Как да забременеете от първия път

12183
Как да забременеете от първия път

Няколко "направи" и други "пропусни"

Ако се замисляте за дете и вече сте готови да планирате сдобиването с наследник, със сигурност се питате: може ли да стане от първия път... Кое? Забременяването, разбира се.

Трябва да знаете, че са налице ред фактори, които възпрепятстват или спомагат за успешното забременяване.

Например антибиотиците оказват негативен ефект върху черния дроб, но в същото време и намаляват възможността за забременяване.

Освен това е непрепоръчително да използвате лубрикант по време на сексуалния акт, тъй като той създава среда, способна да унищожи сперматозоидите.

Някои хора съветват да използвате като алтернатива яйчен белтък. Ние обаче смятаме това за нежелателно, тъй като в белтъка има високо съдържание на патогенни микроби. Те могат да попречат на забременяването.

Ако се колебаете да използвате други помощни средства, консултирайте се с лекар.

Как да определите благоприятно ли  е времето за забременяване от първия път?

Забременяването е възможно само при овулация. Тук е моментът да отбележим, че яйцеклетката съзрява примерно в средата на цикъла. Под въздействието на различни фактори процесът може да варира в рамките на няколко дни напред или назад.

Така понякога се наблюдава овулация по време на менструацията. Следователно, ако искате да забременеете от първия път, категорично е добра идея да определите момента на овулация.

Това може да стане чрез измерване на базалната температура, тест за овулация и др. Те са препоръчителни при жени, чийто менструален цикъл е нередовен.

Ако и двамата партньори са здрави, шансът за забременяване в деня на овулация е 98%.

За да забремеене жената, необходимо е спермата да попадне в матката. Шийката й обаче е доста тънка, което означава, че е препоръчително жената за няколко минути да остане легнала по гръб.

За оптимален ефект може да повдигне крака нагоре. Не правете никакви резки движения.



Добави коментар