Как да забременеем по-скоро

546
Как да забременеем по-скоро

Придържайте се към тези 3 правила

Ако сте решили да имате дете, може да направите нещо, за да ускорите зачеването. Вероятно смятате, че да се откажете от контрацепцията е достатъчно. За повечето двойки обаче се оказва, че не е. Поради това препоръчваме да спазвате тези 3 правила. Те ще повишат вероятността за бързо зачеване.

1/ Изберете правилното време

Има само 6 дни в месеца, когато сексът може да доведе до забременяване. Това са петте дни преди овулацията и денят на самата овулация. В този кратък период правете секс всеки ден или през ден. Шансовете за забременяване във всеки един от 6-те дни са горе-долу еднакви.

2/ Как да определите кога е овулацията
За целта съществуват приложения и калкулатори. С тяхна помощ може да определите в кои дни от месеца е най-голяма вероятността от зачеване.

3/ По-рано се откажете от противозачатъчните
Защо? Тъй като когато приемате хормонални противозачатъчни средства, например таблетки, не е налице реален менструален цикъл. С някои  форми на хормонална контрацепция кръвотечение може да е налице, но с други – не. Синтетичните хормони потискат естествения цикъл. За да го възстановите, по-рано спрете приема на противозачатъчни.
Добави коментар