Как да приберем корема след раждане?

8867
Как да приберем корема след раждане?

Няколко лесни съвета

Херцогинята на Кеймбридж, която цял свят следеше вчера при изписването й от родилното, не скри коремчето си. С ръцете си тя подчертаваше липсата на талия, което предизвика възторга на милиони млади майки по света.

Прибирането на корема след раждането е препятствие, пред което се изправя всяка млада майка. Истината е, че това нито се случва бързо, нито пък лесно.

Първото нещо, с което можете да започнете още след раждането, за да приберете увисналия корем, е кърменето. При него се отделят хормони, с помощта на които матката контрахира и се връща към нормалните си разбери от преди бременността. Това се случва на около 20-ия ден след раждането.

Коланът за стягане също е вариант, към който можете да се обърнете в първите месеци. Той придържа проблемните зони и укрепва мускулите. Това обаче е временно решение – най-добре е да носите колана само по няколко часа дневно и да го комбинирате с повече движение.Храненето също е от значение. Обърнете се към богати на фибри храни, каквито са бадеми и овесени ядки, кисело мляко и сини сливи, зърнени храни. Полезни са и тези с високо съдържание на вода, като краставици и диня.

Специална диета за коремчето

Най-важното нещо, за да се сдобиете с плосък и стегнат корем, разбира се, са упражненията. Ако бебето е дошло на бял свят с цезарово сечение, отложете ги поне за три месеца след раждането. Всички знаем, че коремните преси са особено полезни за това състояние на корема. Има обаче и по-лесни упражнения, които също ще помогнат и не изискват чак такива усилия.

Това е така нареченото диафрагмено дишане. Легнете по гръб и вдишайте дълбоко така, че коремът ви да се издуе. Издишайте и се опитайте да приберете максимално много корема. Това упражнение може да се прави и докато си почивате от ежедневните грижи по бебето.

Дори и да спазите всички дадени съвети, трябва да знаете, че прибирането на корема е индивидуално при всяка жена и зависи и от начина на раждане. Освен това коремните преси също няма да ви се разминат.

Междувременно, Кейт спечели уважението на жените и с друго свое действие - в знак на уважение към своята свекърва - принцеса Даяна, тя беше облякла подобна на нейната рокля от деня на изписването на принц Уилям:Добави коментар