Как да обзаведем стаята на бебето?

683
Как да обзаведем стаята на бебето?

Няколко полезни идеи

Появата на бебе в семейството е най-вълнуващият момент в живота на всяка двойка. В първите месеци детската стая е целият свят за мъника - така че изборът й на обзавеждане и интериор е особено важен.

Не по-малко важно е обаче разположението да е удобно и за вас, поне докато проходи бебето. Например, шкафът с памперсите и принадлежностите за тоалет трябва да е в близост до постелката да преповиване. Или направо тя да се намира върху него, както са повечето предложения на мебелните фирми.

Можете да изберете и шкаф, който при отварянето си се превръща във вана, като същевременно има и място за прибиране на необходимите ви вещи. Замислете се обаче дали имате нужда от подобна мебел - тя ще ви върши работа само докато детето е бебе, а след това ще трябва да я смените с нещо друго.Ако смятате да местите детското легло и в другите стаи на дома ви, тогава заложете на дървена кошара с колелца или пък на сгъваемо легло. На пазара се предлагат много варианти. Можете да изберете дървено легло, което впоследствие се превръща в юношеско. Сгъваемото пък може да служи и за кошарка на вече поотрасналото дете.

Важен е и изборът на детски гардероб. Малките гардеробчета с анимационни герои са много сладки, но не забравяйте, че колкото по-голямо става детето, толкова повече дрехи за съхранение ще има. Вариант е да изберете обикновен гардероб, който с малко усилия да превърнете в детски. Идеи как да го направите ще намерите тук.Добави коментар