Как да направим раждането по-безболезнено

88
Как да направим раждането по-безболезнено

Когато сме избрали да раждаме без упойка

Ако терминът ви наближава и се чудите какво можете да направите, за да облекчите процеса на раждане по естествен начин… отговорът е правилно дишане.

За целта трябва да проявите постоянство и да не се усъмнявате в ефикасността на този метод.

В процеса на раждане ще усетите, че дишането играе важна роля и реално намалява болезнените усещания.

Друг начин да неутрализирате болката е като:

1/ Приложите масаж на кръста. Той е полезен, особено в моментите на чести и продължителни контракции. Можете да масажирате и тазовите кости в областта на долната част на корема.

2/ За да почувствате облекчение, не е препоръчително да стискате ръцете в юмруци, нито да стискате зъби или да присвивате очи. Това само пречи на нормалната родова дейност. По този начин пречите на матката.

3/ Важна е също така психологическата настройка преди раждането. Необходимо е да се подготвите за термина няколко месеца преди това. Не оставяйте този тип подготовка за последния миг.

Тук е моментът да споменем, че наскоро учени установиха, че епидуралната анестезия предпазва от следродилна депресия.

Китайски учени са провели изследване, в хода на което са наблюдавали жени, раждащи по естествен път. Едва при 14% от жените, които са ползвали епидурална анестезия, след това са страдали от този тип депресия.

За сравнение 35% от жените, които раждат без обезболяване, страдат след това от следродилна депресия.

Засега китайските учени не могат да дадат логично обяснение на откритието си.

Статистиката сочи още, че жените, които са раждали с помощта на обезболяващи средства, кърмят децата си по-често, отколкото родилките, които в пълна степен са усетили родилните болки.Добави коментар