Изписаха бебе, родено с тегло от един килограм, в разгара на пандемията

356
Изписаха бебе, родено с тегло от един килограм, в разгара на пандемията

През април, в разгара на кризата с Covid-19 във Великобритания, Кърсти Андерсън ражда бебето си три месеца преди термина

През април, в разгара на кризата с Covid-19 във Великобритания, Кърсти Андерсън ражда бебето си три месеца преди термина. Момченцето се появява на света в родилното отделение на болницата в Бърнли, Северна Англия, с тегло от едва един килограм, предаде Ройтерс. Бащата Лион Стъбс, на 35 години, успява да види съпругата и сина си, на когото дават името Тео, само за един час и заради ограничителните мерки се прибира у дома.

В седмиците след рисковото раждане на 20 април родителите се редуват да посещават болницата, където в интензивното отделение в инкубатор синът им постепенно укрепвал. Бебето стана популярно във Великобритания, след като фотограф на Ройтерс засне миниатюрното създание в болницата в момент, в който медицинска сестра с маска и ръкавици го подава на майка му. Снимката бе публикувана от британски вестници и новинарски сайтове по света.

Тео вече тежи малко над два килограма и осемстотин грама и тази седмица бе изписан от болницата и се прибра у дома. За пръв път семейството се събра заедно - Кърсти, на 33 г., и Лион имат и по-голям син, Арло, който е на 16 месеца.

"Той е удивителен, справи се толкова добре", казва щастливата майка за новородения си син. Тя с вълнение казва, че не може да намери думи за благодарност към лекарите и медицинския персонал, грижили се за детето й, предава БТА.

Добави коментар