Избери си ден

146
Избери си ден

В който да родиш

Ден, месец, година - това са данните за раждането, които ни се налага да предоставяме често в ежедневието си. И ако всички ги знаем много добре, то повечето не сме си правили труда да изчисляваме в какъв ден от седмицата сме се родили. А още в древността хората са считали, че това е от значение за бъдещия ни живот. Вижте какво означават различните дни.

ПонеделникСчита се за добър ден за раждане. Хората, които са дошли на бял свят на първия ден от седмицата, имат щастлив живот. Според древните те са обречени и да бъдат красиви. Старите българи са смятали, че понеделнишките деца ще станат земеделци.

ВторникЛош ден за раждане. Въпреки че родените тогава ще са богати, е възможно те да са скандалджии. Освен това живеят дълго, но много боледуват. В България на лявото ухо на децата, родени във вторник, се слага обица, за да ги пази от лошата съдба, която им отрежда денят на раждане.

СрядаСпоред народните вярвания у нас в сряда деца не се зачеват, защото е възможно да се родят с увреждания. Но ако дойдат на бял свят в третия ден от седмицата, ще живеят до дълбоки старини, макар и бедни. Ще имат късмет наполовина, защото срядата се смята за половин ден.

ЧетвъртъкТук мненията се разделят. Денят е добър, защото тогава се раждат красиви деца. Но и лош, защото те ще бъдат вечни пътници - ще обикалят света, без да се установят някъде.

ПетъкКато пренебрегнем родените на петък 13-ти, повечето хора, които са се пръкнали в последния работен ден от седмицата, ще са умни и ще получат добро образование. Не е изключено и да забогатеят. Някои смятат, че в пазарния ден се раждат добри търговци. За мюсюлманите това е свещен ден, затова и децата, родени на него, се смятат за щастливци.

СъботаМного успели в търговията, обиколили целия свят и с гадателски способности - на това са обречени хората, които се раждат в събота. Денят на мъртвите носи на децата способността да виждат духове. Освен това на съботните деца магиите не действат.

НеделяЦелунати от съдбата - за такива се смятат децата, родени в неделя. В миналото, за да почетат деня, отреден за почивка от Бога, родителите им са ги кръщавали Неделя и Неделчо.Добави коментар