Искам бебе

105
Искам бебе

Една фондация на борба срещу безплодието

Психолози, обединени в групи за емоционална подкрепа, помагат на безплодни жени да преодолеят депресията. До момента над 450 българки от 13 града са получили психологическа подкрепа. Ефектът е поразителен и много от двойките вече са родители.

Мария и Вера не са приятелки, а психолог и пациент. Събира ги фондацията "Искам бебе". Едната споделя, другата я изслушва. Виждат се и индивидуално, и в групи по десетина жени - все с проблеми в зачеването.

Единственият шанс Вера да забременее е ин витро оплождането. В момента прави 9 процедури и се надява на чудо с емоционалната подкрепа на Мария.

Един от проблемите, които споделят жените, е отказът на партньора им да участва в помощни групи. Мъжете трудно споделят, но психолозите се надяват да ги убедят в полза от терапията.

В момента у нас има 23 клиники за ин витро, посочва ТВ7. Само в 4 от тях обаче има психолози в помощ на лекуващите се от безплодие.

Групите за емоционална подкрепа към "Искам бебе" са безплатни и ще обхващат все повече български градове. Фондацията можете да откриете на адрес www.iskambebe.bg.Добави коментар